Comisia pentru prevenirea şi reducerea violenţei în mediul şcolar

1. Prof. Bîlea Olguţa - director

2. Prof. Tihanov Livia Nicoleta - coordonator educativ

3. Prof. Dobrescu Ana Mihaela - membru

4. Prof. Colioglu Matei Ionel - membru

5. Prof. Mocanu Mădălina - membru

6. Prof. Anton Tudorel - membru

7. Mihalcea Florin - părinte

8. Călin Virginia - părinte

9. Comşa Adina - reprezentantul comunităţii locale

10. Ungureanu Teodora - elev - clasa a X-a D

11. Lazăr Florin - elev - clasa a XII-a B

Atribuţii :

 - Comisia sus menţionată va respecta O.M.Ed.C.T. nr. 1409 / 29.06.2007, privind Strategia Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului cu privire la reducerea fenomenului de violenţă în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Comisiei pentru prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar, elaboreaza si adopta anual propriul Plan operational al unitatii scolare privind reducerea fenomenului violentei in mediul scolar.

In conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, respectiv cu prevederile Planului cadru de actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant, asigurarea unui mediu securizat in unitatile de invatamant se realizeaza de catre administratia publica locala, institutii specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, inspectoratele scolare si respectiv unitatile de invatamant.

Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar este responsabila de punerea in aplicare, la nivelul unitatii de invatamant, a prevederilor Planului cadru de actiune pentru cresterea gradului de siguranta a prescolarilor/elevilor si a personalului si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant. In acest sens, Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar:

a) are obligatia de a colabora cu autoritatile administratiei publice locale, cu reprezentantii politiei si ai jandarmeriei pentru a creste siguranta in unitatea de invatamant;

b) elaboreaza rapoarte privind securitatea prescolarilor/elevilor din unitatea de invatamant respectiv;

c) propune conducerii unitatii de invatamant masuri specifice, rezultate dupa analiza factorilor de risc si a situatiei specifice, care sa aiba drept consecinta cresterea gradului de siguranta a prescolarilor/elevilor si a personalului din unitate si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatii de invatamant.

In fiecare unitate de invatamant, se stabilesc conditiile de acces in scoala personalului unitatii, prescolarilor/elevilor si al vizitatorilor, acestea fiind incluse in regulamentul de organizare si functionare al unitatii de invatamant.

(1) In urma consultarii Consiliului reprezentativ al parintilor si a Consiliului reprezentativ al elevilor, Consiliul profesoral din fiecare unitate de invatamant stabileste pentru elevi cel putin un semn distinctiv, cum ar fi: ecuson, uniforma, esarfe sau altele asemenea, in conformitate cu Legea nr. 35/2007 privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Semnele distinctive prevazute la alin. (1) vor fi comunicate Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau inspectoratului de politie judetean si Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti ori inspectoratului de jandarmi judetean.